ua en ru

Держкомветмедицини в 2010 р. має намір посилити вимоги до виробництва тваринницької продукції.

Держкомветмедицини в 2010 р. має намір посилити вимоги до виробництва тваринницької продукції. Про це повідомив заступник голови комітету Віталій Башинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Згідно з нашими даними, 85% підприємств не зможе вижити після набуття чинності всіх європейських вимог з виробництва тваринницької продукції", - відзначив В.Башинський. Також він нагадав, що Верховна Рада перенесла закон, який вимагає від виробників м'яса і молока мати спеціально адаптовані дойні і апаратуру для машинного доїння. Проте, як відзначив В.Башинський, відомство планує посилювати вимоги до забою і надоїв, щоб стимулювати аграріїв до змін, передбачених в цьому законі, який ВР прийняла в рамках зобов'язань при вступі України у ВТО.

Також В.Башинський нагадав, що велика частина молока виробляється в приватному секторі і не відповідає санітарним вимогам. "У нас майже немає молока екстракласу, а середнє господарство виробляє 12 л молока на день, розраховувати на експорт в Європу з такими показниками неможливо", - сказав В.Башинський. За його словами, посилювання вимог до виробників повинне не тільки підготувати їх до європейських норм, але і стимулювати їх експортувати молоко і м'ясопродукти в Європу.