ua en ru

Держпідприємництво пропонує скоротити додаткові документи для отримання дозволів на отруйні речовини

Держпідприємництво опрацювало та погодило проект наказу "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства екології та природних ресурсів України "Про затвердження Інструкції про розгляд заявок та надання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів" від 30.07.2002 № 294", прийняття якого дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання у сфері поводження з отруйними речовинами. Про це повідомила прес-служба Держпідприємництва.

У Держпідприємництві повідомили, що відповідно до закону України "Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності" Порядок видачі документів дозвільного характеру або відмови в їх видачі, переоформлення, видачі дублікатів та їх анулювання органами виконавчої влади встановлюється Кабінетом міністрів України.

Такі порядки мають передбачати встановлений додатковий перелік документів, які суб'єкту господарювання необхідно подати для одержання документу дозвільного характеру.

"Проте встановлений інструкцією додатковий перелік документів, необхідних для отримання дозволів на виробництво, зберігання, транспортування, використання, захоронення, знищення та утилізацію отруйних речовин, у тому числі продуктів біотехнології та інших біологічних агентів, не узгоджується з вимогою закону про дозвільну систему. Оскільки вичерпний перелік документів, які необхідно подати суб'єкту господарювання для одержання документа дозвільного характеру має затверджуватися постановою уряду. Таким чином, прийняття проекту наказу "Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства екології та природних ресурсів України від 30.07.2002 № 294" дозволить удосконалити нормативно-правове регулювання у сфері поводження з отруйними речовинами", - йдеться у повідомленні.