ua en ru

Держінвестицій створило Міжвідомчу робочу групу для відбору інвестиційних та інноваційних проектів.

Для сприяння інноваційному розвитку національної економіки Державне агентство України з інвестицій та інновацій (Держінвестицій) створило Міжвідомчу робочу групу з питань розгляду і відбору інвестиційних та інноваційних проектів. Про це повідомляє прес-служба Держінвестицій.

За словами голови Держінвестицій Людмили Супрун, основними завданнями робочої групи є розгляд, зокрема оцінка, відбір поданих органами державної влади і суб'єктами господарювання інвестиційних та інноваційних проектів для подальшого пошуку інвестиційних ресурсів з метою їх фінансування та реалізації.

До складу робочої групи, яку очолює перший заступник голови Держінвестицій Анатолій Заєць, увійшли керівні представники Мінпромполітики, Мінрегіонбуд, Мінтрансзв'язку, Мінагрополітики, Мінприроди, Мінпаливенерго, МінЖКГ, НАЕР і Держінвестицій.

Міжвідомча робоча група з питань розгляду і відбору інвестиційних і інноваційних проектів створена наказом Держінвестицій від 21 січня 2010 роки № 4.

Державне агентство України з інвестицій та інновацій створено в 2005 році. Агентство є спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері інноваційної діяльності, робота якого підпорядковується та координується Кабінетом міністрів України через міністра економіки України.

До сфери управління Держінвестицій відносяться Державна інноваційна фінансово-кредитна установа, ДП "Національний центр впровадження галузевих інноваційних програм", а також 13 регіональних центрів інноваційного розвитку та п'ять їх відділень.