ua en ru

Держгірпромнагляд виявив 9,2 тис. порушень охорони праці у 1,2 тис. лікарень.

Держгірпромнагляд України виявив понад 10 тис. порушень охорони праці у 1,2 тис. лікарень, повідомляє прес-служба відомства. Інспектори Держгірпромнагляду провели 1 тис. 288 перевірок лікувальних закладів України.

Фахівцями комітету виявлено 9 тис. 225 порушень вимог нормативно правових актів з охорони праці. 2 тис. 885 одиниць обладнання тимчасово зупинено через порушення правил безпечної експлуатації. Здебільшого це - кисневі балони, зокрема 743 балони знаходилося у приміщеннях лікарняних закладів. "Таке ж саме грубе порушення призвело до трагедії у Луганську. На вимогу інспекторів балони вилучено, бо вони повинні знаходитися тільки за межами приміщень". - йдеться у повідомленні.
До адміністративної відповідальності притягнуто 808 працівників, з них 284 - керівники лікувальних закладів.
До органів прокуратури надіслано 25 подань.
Нагадаємо, після вибуху у луганській лікарні 18 січня 2010 року Держгірпромнагляд надіслав розпорядження до територіальних управлінь з вимогою терміново провести перевірки лікувальних закладів, які використовують балони з продуктами розділення повітря (кисень, азот тощо).
Нагадаємо, у Луганську о 08:52 18 січня у п'ятиповерховій будівлі міської лікарні №7, на четвертому поверсі, за попередніми даними, внаслідок вибуху кисневого балону, сталося руйнування несучих стін і міжповерхового перекриття 5, 4, 3 та 2 поверхів на площі близько 50 кв. м. На момент вибуху в будівлі медзакладу перебували 366 людей: 261 хворий і 105 працівників медперсоналу. Всього від вибуху загинуло 16 людей.