ua en ru

Держгірпромнагляд направить до Мінвуглепрому подання про звільнення гендиректора "Луганськвугілля".

Держгірпромнагляд України направить до Мінвуглепрому подання про звільнення гендиректора "Луганськвугілля". Таке рішення було прийнято за результатами всебічної перевірки на колегії Держгірпромнагляду за участю першого заступника міністра вугільної промисловості України та керівництва ДП "Луганськвугілля", яка відбулась 26 березня 2010 р., повідомляє інформаційний центр Держгірпромнагляду.

"Робота керівництва ДП "Луганськвугілля", щодо дотримання законодавства з охорони праці та створення безпечних умов праці на шахтах підприємства визнано незадовільною. Через неспроможність забезпечити безпечні умови праці на підприємстві, Держгірпромнагляд направить подання до Мінвуглепрому про невідповідність займаній посаді генерального директора ДП", - йдеться в повідомленні.
Серед основних порушень виявлено, що службою охорони праці не проводяться роботи, щодо поліпшення якості контролю за станом промислової безпеки та охорони праці в частині видачі приписів; не проведено держпровірку 55 з 111 апаратів сигналізації, датчиків контролю метану, шахтних інтерферометрів, а також вбудованих приладів контролю метану; не виконується програма поліпшення технічного стану шахтного транспорту, не проведена заміна конвеєрних стрічок на негорючі на магістральних стрічкових конвеєрах; не здійснюється контроль за технічним станом головних водовідливних установок, які не укомплектовані проектною кількістю насосних агрегатів.