ua en ru

Держгеонадра звинувачують Семерака у незаконній спробі вплинути на роботу відомства

Держгеонадра звинувачують Семерака у незаконній спробі вплинути на роботу відомства

Державна служба геології та надр України звинувачує міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака у незаконній спробі вплинути на роботу відомства. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Держгеонадр.

Днями вийшов наказ Остапа Семерака щодо позапланової перевірки Держгеонадр з 5 по 18 липня. Служба допустила до проведення перевірки комісію, однак зазначає, що "у Мінекології немає правових підстав для проведення вказаної перевірки".


У відомстві вважають, що наказ Остапа Семерака щодо позапланової перевірки Держгеонадр "суперечить законодавству". Однак у прес-службі зазначають, що незважаючи на це, Служба допустила до проведення перевірки – комісія працює вже два дні. На цей час створені належні умови для роботи комісії та забезпечено надання всіх необхідних матеріалів та документів на вимогу членів комісії, зазначається у повідомленні.

"Складається враження, що міністр екології очікує, що ми спеціально блокуватимемо хід перевірки. Та ми хочемо єдиного, щоб вона відбувалась згідно чинного законодавства, а не з суб’єктивного бажання очільника міністерства. Прикро, що міністерство веде спекулятивну інформаційну кампанію, яка не відповідає дійсності. Незважаючи на те, що ця перевірка є незаконною та непрофесійною, комісія все таки допущена до роботи. Та оскільки у Мінекології відсутні правові підстави для проведення перевірки, Держгеонадра, згідно з чинним законодавством, була змушена направити позов до Окружного адміністративного суду Києва. У позові Служба просить визнати протиправним та скасувати наказ Міністерства екології та природних ресурсів України. Таким чином Держгеонадра вважає, що в діях міністра є ознаки перевищення повноважень", - резюмували у відомстві.