Держенергоефективності буде відшкодовувати ОСББ 40% від суми кредиту на термомодернізацію

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України буде відшкодовувати об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків 40% від суми кредиту на термомодернізацію будинків. Про це на прес-конференції повідомив голова агентства Сергій Савчук, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні ми разом з "Ощадбанком", "Укрексімбанком", "Укргазбанком" розробили проект постанови, який ми найближчим часом винесемо на уряд, де Держенергоефективності буде надавати співфінансування на кредитування ОСББ на термомодернізацію", - розповів Савчук.

Він підкреслив, що їх відомство буде відшкодовувати 40% для ОСББ від суми кредиту на обладнання і матеріали, але не на роботу, тому що їх вартість може завищуватися.

Савчук уточнив, що термомодернизаци буде включати в себе, в першу чергу, встановлення лічильника, встановлення індивідуального теплового пункту.

"Тобто, ми дамо можливість людям платити саме за ті енергоресурси, які безпосередньо споживають, не за нормами, а по лічильнику", - додав він.

Нагадаємо, на початку листопада Держенергоефективності обіцяли протягом двох тижнів подати на розгляд Кабінету міністрів про програму компенсації ОСББ термомодернізації будинків.