ua en ru

Держдеп США попереджає про підготовку ІДІЛ терактів в Європі

Держдеп США попереджає про підготовку ІДІЛ терактів в Європі Фото: Сполучені Штати повідомили про можливі атаки ІДІЛ найближчим часом

Теракти можуть бути скоєні і в інших регіонах

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) можуть найближчим часом здійснити теракти в Європі. Про це йдеться в документі, поширеному в четвер, 3 березня, Держдепартаментом США.

"Достовірна інформація показує, що такі терористичні угруповання, як ІДІЛ і "Аль-Каїда" і їхні прибічники готують теракти в Європі найближчим часом. Всі європейські країни залишаються вразливими перед атаками міжнародних терористичних організацій", - йдеться в документі.

Підкреслюється, що екстремісти націлюються на великі спортивні заходи, театри, відкриті ринки, авіаційні служби, транспортні системи і громадські місця.

"Влада вважає, що теракти в Європі продовжаться з високою ймовірністю, оскільки з Сирії та Іраку туди повертаються європейські громадяни, які приєдналися до ІДІЛ", - сказано в повідомленні Держдепу.

США також попереджають, що теракти можуть бути скоєні і в інших регіонах, зокрема, на Близькому Сході.

Нагадаємо, 1 березня США направили в Ірак бійців елітного спецназу Delta Force для знищення лідерів угруповань "Ісламської держави".