ua en ru

Держдеп США пропонує винагороду у 10 млн дол. за інформацію про організаторів теракту у Бенгазі

Державний департамент США з січня 2013 р. пропонує винагороду до 10 млн дол. за інформацію, яка допоможе впіймати організаторів та учасників нападу на американське консульство в лівійському м. Бенгазі, де в 2012 р. був убитий посол США в Лівії Кріс Стівенс, передає Associated Press.

Держдепартамент не повідомляв про нагороду офіційно у зв'язку з вимогами дотримання безпеки, дана інформація поширювалася "по інших каналах", повідомило джерело в дипломатичних колах. Вперше пропозицію про винагороду було зроблено 7 січня 2013 р., і воно дійсно досі. Як уточнили в Держдепартаменті США, нагорода надається за інформацію, що відноситься до подій 11 вересня 2012 р., а не окремим особам. Це робиться для того, щоб не злякати можливих підозрюваних.

В результаті нападу на американське консульство в Бенгазі 11 вересня 2012 р. загинув посол США в Лівії Стівенс і троє інших американських дипломатів. Оппоненти адміністрації демократичного президента США Барака Обами використовують напад на консульство в Бенгазі як приклад недостатньо ефективних і жорстких дій США в регіоні.