ua en ru

Держдеп США підтвердив візові санкції для відповідальних за насильство проти учасників Євромайдану

Державний департамент США підтвердив візові санкції для відповідальних за насильство проти учасників Євромайдану в Києві.

Державний департамент США підтвердив візові санкції для відповідальних за насильство проти учасників Євромайдану в Києві. Про це йдеться в заяві Посольства США в Україні.

"У відповідь на дії проти протестувальників на Майдані у Києві у листопаді й грудні минулого року Посольство США скасувало візи декількох громадян України, пов'язаних із застосуванням сили. Оскільки візові справи за законами США є конфіденційними, ми не можемо коментувати індивідуальні випадки", - йдеться в заяві.

Водночас у Посольстві підкреслюють, що Державний департамент має широкі повноваження скасовувати візи на основі інформації, що вказує на неможливість допуску отримувача візи на територію США, і "ми розглядаємо подальші кроки проти тих, хто несе відповідальність за нинішнє насилля".

Нагадаємо, 15 січня 2014 р. помічник держсекретаря США з європейських та євразійських справ Вікторія Нуланд під час виступу на засіданні Комітету Сенату США з міжнародних справ заявила, що Держдеп США може застосувати санкції до влади України у випадку репресій щодо учасників Євромайдану.