ua en ru

ДержНС виконала всі необхідні заходи з підготовки до зимового періоду, - Болотських

Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) виконала всі необхідні заходи і готова до зимового періоду. Про це заявив керівник відомства Михайло Болотських, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми ретельно підготували і затвердили на Кабінеті міністрів план реагування на надзвичайні ситуації осінньо-зимового періоду", - заявив Болотських.

За його словами, згідно з таким планом визначено дев'ять районів оперативного реагування. У кожному з них проведені розрахунки особового складу і техніки, необхідних для реагування. Болотських поінформував, що для протидії зимових надзвичайних ситуацій сформовано міжвідомче формування сил і засобів загальною чисельністю близько 40 тис. осіб і 11,5 тис. техніки. Це сили ДержНС, Міноборони, МВС, Міненерговугілля, Мінінфраструктури та Мінрегіону.

Болотських також зазначив, що в поточному році ДержНС максимально усунула проблеми попередніх років. Глава відомства повідомив, що Кабінет міністрів виділив ДержНС 8,5 млн грн для закупівлі лопат для прибирання снігу, які також будуть видаватися і волонтерам. У разі рясних снігопадів метрополітен буде працювати довше. Також врахована проблема організації зупинки транзитного транспорту через Київ.

Крім цього, він зазначив, що в разі значного зниження температурного режиму, рятувальники розгорнуть близько 3 тис. пунктів обігріву.

"За результатами навчань можна зробити висновок: рятувальники повністю готові надати необхідну допомогу населенню", - підсумував Болотських.