ua en ru

Горбатюк розповів про хід слідчого експерименту по розстрілам на Майдані

Горбатюк розповів про хід слідчого експерименту по розстрілам на Майдані Фото: Сергій Горбатюк (РБК-Україна)

Слідство поки не може говорити про результати експерименту на Майдані

У ході слідчого експерименту у справі про розстріли на Майдані прокуратура досліджує додаткові матеріали, в тому числі відеозаписи з готелю "Україна". Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк.

"Він (експеримент, - ред.) проводиться у зв'язку з отриманням додаткових матеріалів, які не досліджувались на етапі досудового слідства. Наприклад, відеозаписи, в тому числі, з готелю "Україна". Ці матеріали доповнили картину, але їх треба перевірити шляхом слідчого експерименту і, можливо, судових експертиз. По якимось постраждалим додалися відеозаписи, що доповнили картину", - розповів Горбатюк.

Він також зазначив, що поки не може говорити про результати експерименту.

"Про ці всі встановлені слідчими експериментами обставини чи факти прокурор повинен доповідати саме в суді. Це буде відкрито", - додав Горбатюк.

Крім того, він прокоментував заборону на висвітлення ходу слідчого експерименту в ЗМІ.

"Звичайно, є нюанси, які не варто оприлюднювати до етапу дослідження в судовому засіданні. Кожного ж не проконтролюєш: то знімай, то не знімай. З іншого боку, існує суб'єктивний момент - це просто може заважати проведенню слідчих дій. І так процес затягується, а при камерах працювати важче", - підкреслив Горбатюк.

Нагадаємо, раніше Горбатюк розповів, скільки вироків винесено у справах про злочини на Майдані.