ua en ru

Google отримав 200 тис. заявок від охочих брати участь в тестовому проекті зі створення мережі надшвидкісного доступу в інтернет.

Американській компанії Google поступило близько 200 тис. заявок охочих брати участь в її тестовому проекті зі створення мережі надшвидкісного доступу в інтернет. Про це повідомляється в поширеному сьогодні прес-релізі Google.

Плани зі створення волоконно-оптичної мережі, до якої буде підключено від 50 до 500 тис. користувачів компанія Google озвучила минулого місяця. За задумом Google, швидкість передачі даних, яку забезпечуватиме мережа, складе до 1 Гбіт/сек - в 100 разів більше, ніж зараз пропонують провайдери.

Вартість експериментального проекту поки не називається, але, згідно ранішим заявам Google, компанія готується витратити на нього "декілька сотень" мільйонів доларів. Точне місце розміщення і розмір мережі, а також список учасників проекту Google назве ближче до кінця нинішнього року. Вже відомо, що мережа буде розгорнена в одному з міст США з населенням до 500 тис. людей.