ua en ru

Google відклав презентацію свого телефону в Китаї.

Інтернет-гігант Google заявив про своє рішення відкласти презентацію свого нового мобільного телефону, яка повинна була відбутися в середу в Китаї, - повідомляє Голос Америки. Ця заява пролунала на тлі суперечки компанії, що продовжується, з Пекіном про цензуру Інтернету і атаки хакерів електронних адрес.

Компанія Google оприлюднила своє рішення після того, як влада Китаю заявила, що в країні діють чіткі закони, направлені проти хакерів, таким чином заперечуючи звинувачення в причетності до серії кібератак на Google.

Представник міністерства закордонних справ Китаю Ма Чжаосюй ще раз повторив позицію Пекіна в цьому питанні. Він відзначив, що Інтернет в Китаї відкритий, але, в той же час іноземні компанії, що працюють там, повинні підкорятися існуючим законам і поважати традиції країни.

В понеділок організація Клубу іноземних кореспондентів в Китаї (Foreign Correspondents' Club of China) повідомила своїм членам, що деякі журналісти виявили, що їх електронна пошта була переадресована на невідомі адреси.