Google побудує крупний офіс у Лондоні

Минулого тижня Google отримала від влади Лондона дозвіл на будівництво нового крупного офісу, покликаного координувати дії компанії в Європі.

Минулого тижня Google отримала від влади Лондона дозвіл на будівництво нового крупного офісу, покликаного координувати дії компанії в Європі. Про це повідомляє "Росія 24".

Британська преса відзначає, що зараз влада Лондона переглядає містобудівну політику і Google вчасно підсуєтилася.

Нова європейська штаб-квартира компанії матиме площу 85,5 тис. квадратних метрів і розташується в лондонському районі Кінгс-Кросс. В майбутньому Google збере тут значну частину своїх європейських операцій. Згідно з планом будівлі окрім офісних приміщень тут розташується фітнес-зал і басейн на даху будівлі.

У мерії Лондона говорять, що проект спорудження будівлі Google в Лондоні - один з найбільших для міста з моменту фінансової кризи. Раніше бажання влаштуватися в Лондоні також виявили компанії Skype, Oracle і Amazon, які зараз теж підшукують простір для своїх майбутніх європейських штаб-квартир.

Зараз у Google в Лондоні два офіси - у Вікторії та Холборні. Всі співробітники, що працюють тут, у результаті переїдуть в новий офіс, при цьому Google планує і в майбутньому зберегти невелике представництво в Манчестері.

Багато британських політиків говорять, що грандіозне будівництво Google - це свого роду жест доброї волі з боку інтернет-гіганта, якого раніше Лондон звинуватив в "аморальному ухиленні від податків" за рахунок переказу коштів в країни з низькими корпоративними податками, зокрема до сусідньої Ірландії.

Сьогодні ж Google направила в Єврокомісію пакет пропозицій, який повинен задовольнити антимонопольні претензії Брюсселя. Єврокомісар з питань конкуренції Хоакін Альмунія в найближчі тижні вивчить документи, що надійшли, і визначиться з подальшими діями.