ua en ru

У Гондурасі оголошено надзвичайний стан через поширення лихоманки Зіку

У Гондурасі оголошено надзвичайний стан через поширення лихоманки Зіку Фото: епідемія

Число інфікованих вірусом Зіку у країні перевищила вже 3,6 тис. осіб

Уряд Гондурасу оголосив надзвичайний стан в країні з-за швидкого поширення вірусу Зіку. Про це повідомляє міністерства охорони здоров'я країни, передає агентство Associated Press.

Міністр охорони здоров'я Гондурасу Йолани Батрес закликав жителів країни проводити прибирання в будинках і звернувся до громади з проханням прибрати стоять на вулиці контейнери для збору води, які є живильним середовищем для комарів Aedes aegypti, поширюють вірус.

За даними міністерства, в країні посилена координація профілактичних заходів проти поширення інфекції. Всього в центральноамериканській країні менш ніж за три місяці було зафіксовано 3649 передбачуваних випадків зараження вірусом.

Нагадаємо, напередодні Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила вірус Зіку глобальною надзвичайною ситуацією у зв'язку з швидким поширенням хвороби, пов'язаної з тисячами випадків вроджених дефектів у Бразилії.

На 27 січня 2016 року випадки інфікування зареєстровані в 27 країнах світу Північноамериканського, Південноамериканської та Азіатсько-Тихоокеанського регіонів: Барбадос, Болівія, Бразилія, Кабо-Верде, Колумбія, Еквадор, Сальвадор, Фіджі, Французька Гвіана, Гваделупа, Гватемала, Гайана, Гаїті, Гондурас, Мальдіви, Мартініка, Мексика, Нова Каледонія, Панама, Парагвай, Пуерто-Ріко, Сен-Мартен, Самоа, Соломонові острови, Сурінам, Таїланд, Венесуела