ua en ru

Голосування під час першого туру виборів Президента на закордонному виборчому окрузі пройшло "без ускладнень", - П.Порошенко.

Голосування під час першого туру виборів Президента України на закордонному виборчому окрузі пройшло абсолютно без ускладнень. Про це заявив голова МЗС України Петро Порошенко у ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна. "На сьогодні, за інформацією МЗС, коли українці, які перебували на закордонних виборчих дільницях, навіть якщо не стояли на консульському обліку, то жодному з них не було відмовлено у видачі бюлетенів", - сказав він.

При цьому П.Порошенко визнав, що були проблеми з 10 українцями у Римі, які прийшли на дільниці вже після закриття. "Ми домовились, що ці громадяни України будуть внесені до реєстру виборців і у другому турі зможуть проголосувати. Були проблеми і у Неаполі, але своєчасні дії МЗС і ЦВК змогли забезпечити необхідну кількість бюлетеней. Можна сказати, що права громадян України з волевиявлення за кордоном, було використане повністю", - сказав він.
При цьому П.Порошенко підкреслив, що термін складання протоколів, які надійшли до ЦВК, цього разу був рекордним. "Вони надійшли з усіх 112 дільниць і лише один протокол був виправлений... В цілому голосування в закордонному виборчому окрузі пройшло без ускладнень", - зазначив П.Порошенко.