ua en ru

У Нідерландах поліція скасувала концерт через загрозу теракту

У Нідерландах поліція скасувала концерт через загрозу теракту Фото: поліція Барселони (instagram.com barcelona_GUB)

Поруч з концертом було затримано фургон з газовими балонами

У Роттердамі (Нідерланди) поліція скасувала концерт американської групи Allah-Las через загрозу терористичної атаки. Про це повідомляє CBS News.

Пізніше поруч з місцем проведення концерту поліція зупинила фургон з іспанськими номерними знаками, в якому знаходилося кілька газових балонів.\

Мер Роттердама Ахмед Абуталеб заявив, що водій фургона був затриманий і допитаний правоохоронцями. За його словами, концерт американської групи був скасований після того, як голландська поліція отримала попередження від своїх іспанських колег.

При цьому мер не уточнив, яку саме інформацію надала поліція Іспанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що каталонська поліція підтвердила ліквідацію головного підозрюваного в організації і здійсненні теракту в Барселоні Юнеса Абуяакуба.

Теракт у Барселоні відбувся 17 серпня 2017 року, коли мікроавтобус виїхав на пішохідну частину і збив людей. Водій залишив авто і зник. В результаті атаки загинули 14 осіб, понад 130 постраждали. Пізніше в курортному місті Камбрільс при спробі затримання терористів їх авто перекинулося, після чого вони напали на перехожих.