ua en ru

За рік на Донбасі були вбиті 34 цивільні особи

За рік на Донбасі були вбиті 34 цивільні особи Фото: будинок у Мар'їнці (РБК-Україна)

Зазнали пошкоджень та руйнувань різного ступеня 217 житлових будинків

За рік роботи в районі проведення операції Об’єднаних сил (ООС) прокурорами вже задокументовано факти порушення прав людини боєвиками, зокрема вбивство 34 осіб. Про це повідомляє прес-служба ООС.

"...встановлено, що 34 особи було вбито, 28 осіб поранено, зазнали пошкоджень та руйнувань різного ступеня 217 житлових будинків, 36 інших об’єктів цивільної інфраструктури та 12 транспортних засобів. Проведено понад 300 різних експертиз вилучених предметів", - йдеться у повідомленні.

При цьому встановлено причетність 12 осіб до вчинення злочинів проти цивільного населення. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень.

Як повідомляють у ООС, у ході зустрічі командувача ООС Сергія Наєва з начальником одного з відділів Генеральної прокуратури України Богданом Оринчуком "...акцентувалась увага на всебічному фіксуванні фактів збройної агресії Російської Федерації, в першу чергу - обстрілів населених пунктів та інших об’єктів цивільної інфраструктури на території Донецької та Луганської областей та фінансування Російською Федерацією тероризму".

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв провів робочу зустріч з начальником відділу процесуального...

Опубліковано Операція об'єднаних сил / Joint forces operation 22 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше сьогодні у ООС повідомили, що за дві доби бойовики 4 рази обстріляли Зайцеве. Одна цивільна людина отримала осколкове поранення.