ua en ru

За рік аварійна служба ПАТ "Харківміськгаз" здійснила 15 тис. виїздів за заявками споживачів

За рік аварійна служба ПАТ "Харківміськгаз" здійснила 15 тис. виїздів за заявками споживачів Фото: працівники газової служби (cn.104.ua)

Реагування на аварійні виклики споживачів газу в Харкові цілодобово забезпечують 48 бригад

У 2017 році аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Харківміськгаз" здійснила 15 тис. виїздів за заявками споживачів. Найбільш частою причиною виклику стали витоку газу. Кількість аварійних викликів в порівнянні з 2016 роком зменшилася на 5,5%. Про це повідомляє прес-служба компанії.

Реагування на аварійні виклики споживачів газу в Харкові цілодобово забезпечують 48 бригад, в яких працює 120 фахівців. Кожна оснащена сучасним автомобілем Volkswagen Transporter з радіозв'язком, проблисковими маячками, спеціальними інструментами, системою GPS-навігації і високоточними приладами. Режим супутникового моніторингу дозволяє швидко направити до місця аварії найближчий екіпаж і скоротити час на її ліквідацію.

У поточному році утримання аварійної служби ПАТ "Харківміськгаз" обійшлося близько 16 млн гривень. Зростання вартості автотранспортних засобів, паливно-мастильних і витратних матеріалів, велика кількість аварійних викликів і виконуваних робіт вимагає збільшення обсягу фінансування служби. Для вдосконалення роботи аварійної служби в наступному році необхідно інвестувати близько 7 млн гривень для придбання шести оновлених автомобілів і сучасних приладів та інструментів.

За рік аварійна служба ліквідувала понад 14 тис. витоків газу, з яких 85% були виявлені на внутрішніх газопроводах квартир і будинків або газовому обладнанні споживачів. Більшість аварійних ситуацій виникли з вини самих споживачів через недотримання правил безпеки систем газопостачання.

"Аварійно-диспетчерська служба ПАТ "Харківміськгаз" укомплектована висококваліфікованими фахівцями, необхідними технічними засобами та готова своєчасно відреагувати на виклик. Аварійні заявки виконуються цілодобово і безкоштовно", - пояснив начальник аварійно-диспетчерської служби ПАТ "Харківміськгаз" Сергій Задорожний.

ПАТ "Харківміськгаз" радить дотримуватися нескладних правил безпеки, використовувати тільки справне устаткування, довіряти установку газових приладів тільки спеціалізованим організаціям з державним дозволом на ці види робіт.