ua en ru

ДПСУ провела обшуки в офісах і на складах Rozetka.ua

Автор: RBC.UA
Державна податкова служба в Києві проводить обшук у трьох офісних і трьох складських приміщеннях ТОВ "Розетка УА". Про це повідомляє прес-служба податкової інспекції Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

Державна податкова служба в Києві проводить обшук у трьох офісних і трьох складських приміщеннях ТОВ "Розетка УА". Про це повідомляє прес-служба податкової інспекції Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"19 квітня 2012 р. дотримуючись вимог Кримінально-процесуального законодавства проводиться обшук у трьох офісних і трьох складських приміщеннях підприємства", - заявили в прес-службі.

За словами начальника управління організації викриття податкових злочинів ДПС у м. Києві Олексія Чорнобая державна податкова служба у м.Києві проводила сьогодні слідчі дії в приміщеннях компанії "РозеткаУА" в рамках кримінальної справи, яку порушено за результатами двох перевірок підприємства. Про "Справу порушено за результатами двох перевірок: одна проводилася в кінці жовтня 2011 р., а друга в кінці березня 2012 р. Обидві перевірки були позапланові", - заявив Чорнобай. За його словами, слідчі податкової інспекції нездійснювали ніяких дій щодо припинення діяльності ресурсу. "Під час слідчих дій заборонено користуватися засобами зв'язку", - додав Чорнобай. Також він зазначив, що замовлення компанії будуть продовжувати виконуватися.

Повідомляється, що у квітні 2012 р. за матеріалами співробітників податкової міліції на підставі акту перевірки порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 212 (покарання від 5 до 10 років) ККУ відносно директора ТОВ "Розетка УА". За результатами перевірки встановлено, що посадові особи підприємства шляхом оформлення безтоварних операцій від підприємств з ознаками фіктивності ухилилися від сплаті податку на додану вартість на загальну суму понад 7 млн грн.

Як повідомили РБК-Україна в прес-службі центрального апарату ДПСУ в Rozetka.ua вилучено документи фінансово-господарської діяльності. "Порушено кримінальну справу за фактом несплати ПДВ на 7,343 млн грн", - сказали в прес-службі.

В ДПСУ також повідомили РБК-Україна, що сервери інтернет-магазину Rozetka.ua не вилучалися. "Сервери не вилучалися, вилучено лише фінансові документи", - підкреслили у відомстві. Близько години тому у обмеженому режимі відновив роботу сайт магазину.

Разом з тим, керівництво ТОВ "Розетка УА" може уникнути кримінальної відповідальності у разі погашення повної суми збитків до пред'явлення звинувачень. "Згідно з ч. 4 ст. 212 Кримінально-процесуального кодексу, якщо суб'єкт підприємницької діяльності погасить збитки до пред'явлення обвинувачення, то він автоматично уникає кримінальної відповідальності", - заявив Чорнобай.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень говориться, що ТОВ "Розетка.Уа" в минулому році оскаржувало дії Державної податкової інспекції у Печерському районі Києва, яка провела документальну невиїзну перевірку фірми та склала акт від 16 травня 2011 р. про результати такої перевірки.

"Розетка.Уа" звернулася до Окружного адміністративного суду м.Києва з позовом до Державної податкової інстанції у Печерському районі м.Києва про визнання дій протиправними.

В ДПІ зазначали, що перевірка була проведена у зв'язку з ненаданням пояснень та документальних підтверджень ТОВ "Розетка.Уа" на письмовий запит ДПІ, а також акту про неможливість вручення повідомлення та наказу про проведення перевірки посадовим особам фірми, у зв'язку з їх незнаходженням за юридичною та фактичною адресою.

16 серпня 2011 р. суд відхилив позов. Потім "Розетка.Уа" подала апеляцію в Київський апеляційний адміністративний суд. 6 лютого цього року суд не задовольнив апеляцію.

Як повідомлялося раніше, за підрахунками Forbes-Україна, в 2010 р. обіг Rozetka.ua при щоденній відвідуваності в 75 тис. користувачів міг перевищити 60 млн дол. За прогнозами на 2011 р. очікувалося, що оборот компанії може скласти 100 млн дол. Також зазначалося, що річний рекламний бюджет компанії оцінюється в 2-2,5 млн дол. Також варто зазначити, що згідно з дослідженням ринку електронної комерції в Україні, проведеного "Gemius Україна", найбільш відомим інтернет-магазином в країні є Rozetka.ua - 23% опитаних знають бренд.

Нагадаємо, 31 січня 2012 р. перестав працювати найбільший український сервіс зберігання інформації ex.ua. Надалі повідомлялося, що МВС вилучило близько 200 серверів.

Нагадаємо, після закриття сайту сталися DDoS-атаки на офіційні сайти органів влади - сайти Президента, МВС, СБУ тощо, що на той момент було, нібито, пов'язане з проблемами, що виникли у ресурсу ex.ua. Надалі домен ex.ua був розблокований.