ua en ru

ДПСУ затвердила реєстр великих платників податків на 2013 р

Державна податкова служба України (ДПСУ) затвердила реєстр великих платників податків на 2013 р. Реєстр опублікований у виданні "Урядовий кур'єр".

Всього до реєстру включено 1486 підприємств. Згідно з нормами Податкового кодексу, після включення платника до такого реєстру платник податків зобов'язаний стати на облік у спеціалізованому органі державної податкової служби, що здійснює податкове супроводження великих платників податків, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано реєстр.

Процедура відбору великих платників податків проводиться в кілька етапів. На першому - платникам поставлять бали (від одного до трьох по кожному параметру) за сукупний валовий дохід, загальну суму нарахованих податків до Державного бюджету, загальну суму сплачених податків і загальну суму податку на додану вартість, задекларованого до відшкодування. Бали будуть проставлятися за результатами діяльності платника податків за дев'ять місяців звітного року в сумі з очікуваними показниками за IV квартал звітного року. При цьому всі платники, які наберуть п'ять і більше балів, на першому етапі потраплять в категорію великих платників.

На другому етапі всіх, що потрапили до категорії великих, перевірять на відповідність основному принципу відбору: великі платники повинні забезпечувати не менше 50% надходжень до Державного бюджету, які формують платники податків міста (області). Якщо хтось із відібраних не буде відповідати цьому критерію, то загальна сума балів зменшується до трьох-чотирьох.

На третьому етапі проводиться формування переліку платників податків, які обслуговуються спеціалізованою державною податковою інспекцією. До нього включаються платники, які відібрані за результатами першого та другого етапів відбору, і знаходяться на території міста (області) дочірні підприємства зазначених платників податків, їх філії, представництва та відділення, інші підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, а також банки.

З повним реєстром великих платників податків можна ознайомитися тут.