ua en ru

ДПАУ у Закарпатській обл. виявила розтрату 3,4 млн грн при закупівлі газового обладнання.

Працівники Державної податкової адміністрації України (ДПАУ) у Закарпатській обл. виявили розтрату 3,4 млн грн при закупівлі газового обладнання, повідомляє прес-служба ДПАУ. За фактом злочину, передбаченого ч5. ст.191 КК України, проти керівників одного з газопостачальних акціонерних товариств порушено кримінальну справу. Вказані керівники розтратили 3,4 млн грн державних коштів при здійсненні закупівлі комплектів обладнання для автозаправних газонаповнювальних компресорних станцій на загальну суму 49,6 млн грн.

Також податковою міліцією у Житомирській обл. розслідується кримінальна справа за ч.3 ст.212 КК України щодо службових осіб акціонерного товариства з газопостачання, які ухилились від сплати податків шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ на загальну суму 1,2 млн грн.
Всього в рамках перевірки відповідності вимогам законодавства у використанні коштів, що надходили на рахунки підприємств комунальної теплоенергетики та відкритих акціонерних товариств з газопостачання і газифікації за використаний природний газ, оперативними співробітниками податкової міліції проведено аналіз діяльності 69 суб'єктів господарювання, за результатами якого з рахунків боржників стягнуто заборгованість на суму близько 60 млн грн, застосовано 2 адміністративних арешти активів, складено 8 адміністративних протоколів.