ua en ru

Глобальний фонд для боротьби зі Снідом та туберкульозом виділить Україні 134 млн дол

Глобальний фонд для боротьби зі Снідом та туберкульозом надасть Україні безповоротну фінансову допомогу в розмірі 133 млн 881 тис. дол. Відповідну угоду сьогодні підписали міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі і представник Правління Глобального фонду Георгій Сакварелідзе, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я дуже радий, що ми змогли довести цю справу до кінця цього року, адже ви знаєте, що за багатьох факторів, включаючи коливання курсу, затримки із закупівлями минулого року, допомога Глобального фонду на даний момент є критичною, щоб у нас не було проблем з поставками лікарських засобів і щоб люди отримували лікування без перерви протягом 2015 року", - заявив Квіташвілі.

За його словами, зібрані кошти будуть спрямовані на програми профілактики, лікування, догляду та соціальної підтримки хворих на ВІЛ-інфекцією та туберкульозом.

Програми будуть реалізовані у всіх регіонах країни, найбільше фінансування отримають Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Миколаївська, Харківська області та місто Київ.

У червні 2014 року Україна подала консолідований Запит на фінансування гранту Глобального фонду для боротьби зі Снідом, туберкульозом та малярією.

Зазначимо, за даними МОЗу, смертність українців від СНІД і ВІЛ знизилася на 7%.