ua en ru

Голови "Газпрому" і "Нафтогазу України" обговорили в Москві проблеми платежів за постачання російського газу у листопаді.

Голова правління "Газпрому" Олексій Міллер і голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина обговорили в Москві питання, пов'язані з поточним фінансовим становищем "Нафтогазу України" і вирішенням проблеми платежів за листопадові постачання російського газу. Про це повідомило управління інформації російського газового холдингу.
Нагадаємо, що згідно з контрактом, Україна повинна до кінця шостого числа кожного місяця сплатити "Газпрому" постачання газу, спожитого попереднього місяця.
Раніше представник Президента України з міжнародних питаннь енергетичної безпеки Богдан Соколовський заявляв, що прогнозує чергові загострення з газовими платежами за листопад, враховуючи те, що власних коштів у "Нафтогазу України" вистачає лише на третину щомісячного платежу.
Також А.Міллер і О.Дубина розглянули питання роботи газотранспортної системи України в осінньо-зимовий період 2009-2010 рр. Була підкреслена необхідність строгого дотримання українською стороною контрактних зобов'язань за транзит російського газу до Європи.