ua en ru

Головою ТСК з розслідування трагедії під Иловайском став Андрій Сенченко

Головою тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з розслідування загибелі українських бійців біля Іловайська Донецької області був обраний народний депутат із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко.

Головою тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з розслідування загибелі українських бійців біля Іловайська Донецької області був обраний народний депутат із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко. Про це Він заявив на брифінгу за підсумками закритого засідання Ради, передаэт кореспондент РБК-Україна.

"Ми заслухали представників Міністерства оборони, Генерального штабу, виступав Арсеній Яценюк (прем'єр-міністр України та інші члени уряду... Було прийнято рішення про створення ТСК з питань розслідування обставин трагічних подій, які призвели до жертв серед військових під Иловайском", - заявив Сенченко.

Він повідомив, що обраний головою комісії, а в її склад увійшли представники всіх фракцій і груп.

"Наша задача - з'ясувати всі обставини, які призвели до подій під Иловайском. Якщо це був обстріл російськими військовими, то необхідно надати інформацію про чисельність і кадровий склад, конкретних підрозділах РФ... Необхідно також з'ясувати, скільки військовослужбовців реально постраждала, скільки знаходиться в полоні. Це ж стосується жертв серед цивільного населення, адже проводиться обстріл території, де проживає населення", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні, 4 вересня 2014 р., на закритому засіданні Ради, народні депутати підтримали проект постанови № 5024 про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань розслідування обставин трагічних подій, що призвели до загибелі і захопленню в полон бійців добровольчих батальйонів, а також Збройних сил України біля міста Іловайськ Донецької області.

Офіційних даних щодо загиблих, поранених та взятих в полон українських військових досі немає. Проте, як повідомив заступник губернатора Дніпропетровської області Борис Філатов у своєму Facebook, під Іловайськом загинули до 100 бійців сил АТО. За інформацією РНБО, під Іловайськом в полон потрапило понад 200 українських військовослужбовців. Всього в операції в Іловайську, за словами радника глави МВС України Антона Геращенка, було задіяно близько 500 українських бійців.