ua en ru

Головною причиною трагедії під Иловайском стало пряме вторгнення РФ, - Луценко

Головною причиною трагедії під Иловайском стало пряме вторгнення РФ, - Луценко Фото: Юрій Луценко назвав основні причини трагедії під Иловайском

По кожному окремому епізоду цих помилок буде дана правова оцінка

Серед причин подій під Иловайском, відомих як "Іловайська трагедія", в результаті якої загинули сотні українських військовослужбовців, помилки військового керівництва, розпродаж військового майна з 2005 по 2014 роки, дезертирство і пряма агресія військ Російської Федерації. Про це сьогодні на засіданні комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Помилки керівництва АТО і українського Генерального штабу під час планування та проведення військових операцій - це також є встановлений експертизою факт і по кожному окремому епізоду цих помилок буде дана правова оцінка керівництву військової операції з боку українського Генерального штабу Міністерства оборони та їх попередників", - заявив Луценко


Одним з факторів Иловайской трагедії є дезертирство

Також, за його словами, серед чинників, які стали причиною Иловайской трагедії, є самовільне залишення місця несення служби військовослужбовцями і дезертирство.

Крім того, розслідуванням обставин і причин Иловайской трагедії встановлено, що серед причин трагедії під Иловайском також факти розпродажу військового майна і винесення колишнім керівництвом Міноборони секретних документів щодо наявного озброєння ЗСУ.

"п'ятий Фактор, який, за висновками експертів, перебуває у прямому причинно-наслідковому зв'язку з Иловайскою трагедією, стала військова агресія Збройних сил РФ і пряме військове вторгнення на територію України", - додав Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у період з 2005 по 2014 рік було продано військового майна на суму майже 2 мільярди гривень.