ua en ru

Головне в операційних системах для мобільних телефонів - їх зручність у користуванні і широкий набір функцій, - користувачі.

Динамічний розвиток операційних систем для мобільних телефонів майже кожен квартал дозволяє говорити про новинки даного ринку. Ось що говорять про деякі новинки ділові люди, яким більше ніж іншим потрібно йти в ногу з часом.


Android
"Я користуюсь Samsung GT-i5700 Galaxy Spica на базі операційної платформи для мобільних телефонів Android, тому що при моїй роботі необхідна максимальна інтеграція в глобальні сервіси. А Android відмінно взаємодіє з онлайн-сервісами Google. Мій комунікатор дозволяє не тільки постійно бути в курсі ділових і політичних новин, котирувань акцій на всіх провідних світових майданчиках, а й вести офісну роботу", - сказав заступник гендиректора РБК-Україна Дмитро Розенфельд.
"Нюанс, про який я вже згадував - це робота з сервісами Google. Для цього необхідно мати активний рахунок у цій системі. Але в наш час такий акаунт є майже у кожного", - підкреслив Д.Розенфельд.
Також, за його словами, нестача програмного забезпечення, яка неминуча при інтенсивному розвитку IT-технологій, вирішується через сервіс "Android маркет", який відкриває доступ до бази, в якій можна купити будь-яке відсутню ПЗ.

Symbian OS
"Популярністю в ділових людей користується Samsung Omnia HD i8910, ось і я його вибрав собі. Зручний інтерфейс дозволяє оперативно переходити від функції до функції. Панель з моментальним доступом в меню розташована в нижній частині екрана і включає в себе телефонну книгу та інформацію про sms-повідомленнях. Це нюанс гранично важливий у роботі, коли необхідно підтримувати контакт відразу з десятком абонентів. Адже розширення інформаційної присутності - один з найважливіших сучасних шляхів до розвитку нашого бізнесу", - зазначив директор ТОВ" Вікант "(Кривий Ріг - Вінниця - Сімферополь) Віталій Мороз.
"Які ще плюси у HD i8910? Доступ до різноманітних інформаційних сервісів зручний у налаштуванні за допомогою широкого набору віджетів. Інтернет-браузер налаштований таким чином, що підтримується робота з декількома закладками одночасно. Завдяки цьому я можу відслідковувати інформацію відразу по декількох фронтах і, як кажуть, завжди бути в курсі необхідної мені інформації, - сказав В.Мороз. - Ну а крім того, цей телефон підтримує запис HD-відео! І тут він просто поза конкуренцією".

Windows Mobile
"Samsung i8000 на базі Windows Mobile - рішення, вигідне для ділової людини. Зручний інтерфейс дозволяє не відволікатися від вирішення маси нагальних питань. Меню TouchWiz побудовано таким чином, що, незважаючи на його колосальну завантаженість, я можу відформатувати його під свої поточні завдання. Але особливо зручно рішення по sms-повідомленнями, які структуруються за адресатам і мають вигляд чату. Це дає мені можливість моментально фільтрувати спам від реально важливої інформації", - сказав керівник центру інформаційних технологій ТОВ" Авіакомпанії "Донбас-Аеро" Роман Гонтарєв.
Він зазначив, що сьогодні в телефонах використовується версія Windows Mobile 6.5. "У ній меню на робочому столі можна скрол рухом пальця, оптимізовані випадаючі меню і встановлена більш легка в управлінні оновлена версія Internet Explorer Mobile. Крім того, можливість повнофункціональної роботи з файлами Office в телефоні дозволяє створювати і редагувати текстові документи, таблиці та презентації, а буфер обміну інформацією - переносити інформацію з документів в браузер. Також в телефоні встановлено Adobe Reader, що дозволяє переглядати документи в форматі pdf. Мій телефон, по суті, - це кишеньковий офіс", - підкреслив Р.Гонтарєв.

TouchWiz
"Samsung S8000 JET з призначеним для користувача інтерфейсом TouchWiz я вибрав після довгих роздумів. Ця модель є одним з пріоритетних телефонів для людей, які перебувають у постійній творчої та ділової динаміці", - заявив головний редактор порталу "Автоньюз" Євген Гудущан.
Він відзначив, що в даній моделі присутні розширені мультимедійні можливості, а також 5-мегапіксельна камера. "Можливості камери розширені завдяки додаванню професійних функцій, що включають автофокус, розпізнавання обличчя в кадрі й стабілізацію зображень / відео. При роботі "у полях" телефон мені часто замінює фотоапарат. Звичайно, коли мова не йде про професійну фотозйомку", - підкреслив головред сайту" Автоньюз ".
"Крім того, можу позитивно відгукнутися про вбудованому музичному програвачі, що підтримує всі розповсюджені формати аудіофайлів. Ну і, нарешті, телефон без проблем відтворює відео, навіть якщо це DVD-rip", - резюмував Є.Гудущан.