ua en ru

Голова Головдержслужби вважає помилкою відтермінування початку дії пакету антикорупційних законів до 1 квітня 2010 р.

Голова Головдержслужби України Тимофій Мотренко вважає помилкою відтермінування початку дії пакету антикорупційних законів до 1 квітня 2010 р. Про це він заявив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна. За його словами, якщо б закон про запобігання і протидію корупції працював уже з 1 січня 2010 р., це б дозволило більш ефективно запобігати можливим фальсифікаціям та порушенням під час виборчої кампанії. "Відтермінування цього закону - це помилка... Я переконаний, що політичні сили, які проголосували за таке відтермінування зробили це в тому числі з огляду на президентські вибори", - сказав він.

В свою чергу на думку урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Юрія Сухова, у відтермінуванні пакету цих законів не було жодної необхідності. Також він вважає, що відповідальність за це лежить не лише на Верховній Раді України, але і на Президенті України. "Вперше за весь час незалежності було якісно підготовлено та прийнято пакет антикорупційних законів, який Президент не був зацікавлений ввести в дію", - сказав він.

Нагадаємо, 29 грудня 2009 р. Президент України Віктор Ющенко підписав закон № 1787-VI від 23 грудня 2009 р. "Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання та протидії корупції".
Даним законом передбачається відтермінування введення в дію положень законів України "Про засади запобігання та протидії корупції", "Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень" та "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення" з 1 січня 2010 р. на 1 квітня 2010 р.
Нагадаємо, Міністерство юстиції раніше заявляло про недоцільність пролонгації строку введення в дію антикорупційного пакету законів з огляду на міжнародні зобов'язання Україні та існуючу ситуацію з поширенням корупції в державі.