ua en ru

Глава ЦРУ не підтримує публікацію секретних даних про теракт 11 вересня

Глава ЦРУ не підтримує публікацію секретних даних про теракт 11 вересня Фото: глава ЦРУ Джон Бреннан розповів про розслідування терактів 11 вересня

Непідтверджена інформація, яка міститься в них, може бути невірно інтерпретована

Глава Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Джон Бреннан виступив проти публікації секретної частини доповіді про теракт 11 вересня 2001 року. Про це він заявив в 5-ту річницю смерті Усами бен Ладена в ефірі телеканалу NBC.

"Я думаю, що деякі люди можуть вхопитися за непідтверджену, неперевірену інформацію .., щоб вказувати на участь Саудівської Аравії, яке, я вважаю, дуже, дуже помилковим", - заявив він.


За його словами, розслідування конгресу було лише "попереднім звітом". Надалі порушені в ньому питання були "повністю досліджені і вивчені" комісією з розслідування теракту 9/11.

"Вони (члени комісії) виступили з дуже чітким судженням, що не було ніяких доказів, які вказували б, що саудівський уряд в цілому або саудівські чиновники індивідуально, надавали фінансову підтримку Аль-Каїди", - заявив Бреннан.

Звіт про розслідування терактів був опублікований у 2002 році. Але одна його частина обсягом 28 сторінок залишилася зачиненою для публіки рішенням президента Джорджа Буша-молодшого. Згідно з непідтвердженими даними, в ній йшлося про можливу причетність деяких фізичних і юридичних осіб Саудівської Аравії до цих терактів.

Нагадаємо, Обама закликав розсекретити звіт про зв'язок Саудівської Аравії з організаторами теракту 11 вересня.