ua en ru

Глава МВС Німеччини вимагає санкцій для біженців

Глава МВС Німеччини вимагає санкцій для біженців Фото: міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр анонсував новий закон щодо вимог до інтеграції біженців

Покарання стосуватимуться мігрантів, які не вчать німецьку

Мігрантам необхідно відмовляти у довгостроковому праві на проживання у країні, якщо вони відмовляються від вивчення німецької мови та пропозиції роботи. Про це заявив міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьер, передає DW.

Глава МВС наголосив, що хотів би досягти "того, щоб утворився зв'язок між успішним проходженням інтеграції та дозволеним строком перебування у Німеччині", - сказав він.

Наразі отримання посвідчень на постійне проживання, що уможливлює необмежений дозвіл на перебування та роботу у Німеччині, прив'язане до суворих вимог.

Міністр також зазначив, що новий закон про інтеграцію буде презентовано щонайпізніше у травні цього року. У ньому також йтиметься про проживання біженців, оскільки "ми не хочемо створювати гетто". Він пояснив, мігранти повинні отримувати місце проживання там, "де держава вважає за необхідне, а не там, де цього хоче біженець".

Нагадаємо, Великобританія займає друге місце в Європейському союзі за кількістю мігрантів з країн ЄС.