ua en ru

Глава МВС Франції заявив, що теракти в Парижі були підготовлені за кордоном

Глава МВС Франції заявив, що теракти в Парижі були підготовлені за кордоном Фото: Бернар Казнєв

Всього в теракті брало участь не менше 7 терористів

Серія терактів в Парижі, які відбулися у Франції в ніч на суботу, 14 листопада, була підготовлена ​​за кордоном, спираючись "на групу людей на території Бельгії". Про це заявив сьогодні міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв, передає ТАСС.

Як повідомляється, він зазначив, що особистість другого французького терориста була встановлена ​​завдяки співпраці міністерств внутрішніх справ Франції та Бельгії.

Відзначається, що Казнєв повідомив, що дані за відбитками пальців були спрямовані до Брюсселя. Там по базі даних поліції були визначені ім'я та прізвище екстреміста і встановлено, що він протягом деякого часу проживав в бельгійській столиці. Всього в теракті брало участь не менше 7 терористів.

"У одного із злочинців після здійснення теракту були перевірені документи при перетині ним з двома іншими людьми на автомобілі франко-бельгійського кордону. Однак на той момент на його ім'я не було видано ордери на затримання та прикордонна служба пропустила його. Саме ця людина орендував автомашину Volkswage Polо, яка була виявлена ​​після теракту поруч з паризьким концертним залом Bataclan", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ Франції Бернар стратили закликає скликати позачерговий рада міністрів внутрішніх справ країн Європейського союзу (ЄС).