ua en ru

Глава МЗС Польщі вважає конфлікт між Росією і Україною найбільшою загрозою для країни

Глава МЗС Польщі вважає конфлікт між Росією і Україною найбільшою загрозою для країни Фото: глава МЗС Польщі вважає конфлікт між Росією і Україною найбільшою загрозою для країни

Ващиковський зазначив, що польсько-німецькі відносини значно переважають над німецько-російськими

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський вважає конфлікт між Росією і Україною найбільшою загрозою для країни. Про це він заявив в ефірі телеканалу TVP Info, повідомляє "Польське радіо".

Зокрема, він підкреслив, що найбільшою загрозою для Польщі є східний конфлікт між Росією та Україною". Ващиковський вважає, що "в Україні є загроза не проведення виборів, а зміни уряду".

Як зазначається, Ващиковський також представив пріоритети закордонної політики Варшави, яку він назвав "активною".

"Їду до Мінська із дводенним візитом. Із сусідом треба розмовляти... Європа розвивається таким чином, що центр інтеграції знаходиться у межах трикутника Берлін-Париж-Брюссель, а ми перебуваємо на периферії. Не хочемо бути лиш транзитною зоною зі Сходу на Захід. Хочемо, аби наш регіон міг тісно інтегруватися, як упродовж багатьох років це робили країни Бенілюксу", - розповів він.

Окрім цього, говорячи про польсько-німецькі відносини, він зазначив, що вони "не погіршуються і залишаються дуже добрими".

"Польсько-німецькі відносини значно переважають над німецько-російськими, з Німеччиною нас об'єднує щорічний товарообіг на суму 90 млрд євро", - зауважив він, висловивши сподівання, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" буде відкладене.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща направила Україні ноту у зв'язку з пошкодженням пам'ятника Іоанну Павлу II.