ua en ru

Голова КСУ Баулін перебуває у свідомості після ДТП, - медики

Голова КСУ Баулін перебуває у свідомості після ДТП, - медики Фото: Юрій Баулін

Баулін поки залишиться на лікуванні в Полтаві

Голова Конституційного суду України (КСУ) Юрій Баулін, який вчора ввечері потрапив у ДТП в Полтавській області, знаходиться в свідомості. Про це повідомив виконуючий обов'язки головного лікаря Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М. В. Скліфосовського Олександр Олійник, передає Hromadske.tv.

"Хворі у свідомості, контактні, але вони ще знаходяться під дією снодійних препаратів, тому контакт з ними обмежений", - повідомив Олійник.

Стан пацієнтів залишається важким, але стабільним. Поки що прямої загрози життю немає, але далекосяжні висновки лікарі поки не роблять.

За словами Олійника, питання про транспортування в Київ зараз не варто - найближчим часом постраждалі будуть проходити лікування в Полтаві.

Нагадаємо, ДТП сталося на 320 км автодороги "Київ-Харків" увечері 26 липня. В результаті зіткнення автомобілів Nissan і Toyota Camry на місці аварії загинули дві людини: водій і пасажир автомобіля Nissan. Інший пасажир - хлопчик 2003 р. помер вночі в реанімації. Дівчинка 2004 р., яка також була в автомобілі, зараз знаходиться в важкому стані в реанімації.

Водія Toyota Camry та пасажира (Бауліна) теж направили у реанімацію із важкими травмами.

За даними МВС, винуватцем ДТП був водій автомобіля, в якому перебував голова КСУ.