ua en ru

Голова Банку Англії: Хаос в єврозоні ставить економіку Британії перед ризиком тривалої рецесії

Розбіжності лідерів країн-членів єврозони, ознаки спаду на ринках, що розвиваються, погіршують прогноз економіки Великобританії, повідомляє Банк Англії. Глава Банку Англії Мервін Кінг відзначає, що хаос в єврозоні створює високу невизначеність, ставлячи економіку Британії перед ризиком тривалої рецесії, передає телеканал "Росія 24".

"Ми перебуваємо в епіцентрі глибокої кризи, в той час як перед нами стоїть неймовірно складне завдання привести в порядок нашу власну банківську систему, а решта світу бореться зі своїми проблемами", - сказав Кінг.

Нагадаємо, Комітет з монетарної політики проголосував 5 до 4 голосів проти розширення програми скупки державних бондів за рахунок свіжонадрукованих грошей. Незважаючи на це, аналітики очікують запуску кількісного пом'якшення вже в наступному місяці.

Сам Кінг голосував за розширення програми кількісного пом'якшення на 50 млрд фунтів стерлінгів до 375 млрд фунтів стерлінгів. Він упевнений, що подібні стимулюючі заходи дадуть економіці ковток свіжого повітря.

"Що мене найбільше турбує останні кілька місяців і чому я проголосував за пом'якшення монетарної політики - це погіршення ситуації, яке я спостерігаю в Азії і на інших ринках, що розвиваються", - зазначив Кінг.

Відзначимо, економіка Великобританії ввійшла в рецесію з початком фінансової кризи 2008 р. Тепер компанії не поспішають інвестувати, експорт теж не росте через кризову ситуацію в єврозоні.

В середині червня Банк Англії та уряд Великобританії запустили 2 програми стимулювання економіки. Тим часом величезний бюджетний дефіцит не дозволяє стимулювати зростання ВВП шляхом підвищення витрат з бюджету, тим самим впливаючи на сукупний попит.