ua en ru

ДІУ подала позов до Рахункової палати України для з'ясування обґрунтованості перевірки нею ефективності діяльності установи.

Державна іпотечна установа (ДІУ) України подала позов до Рахункової палати України для з'ясування обґрунтованості перевірки нею ефективності діяльності установи, передає "Комерсант-Україна". "Ми готові допустити до ДІУ аудиторів Рахункової палати. Але ми звернулися до суду з метою з'ясувати, чи правомірне проведення такої перевірки", - повідомив видання голова правління ДІУ Андрій Камуз. Дату подачі позову А.Камуз не назвав, уточнивши, що судові слухання розпочнуться в грудні.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2009 р. ДІУ відмовило аудиторам Рахункової палати в допуску до перевірки ефективності діяльності установи. Рахункова палата України мала намір перевірити витрату 1,18 млрд грн бюджетних коштів, вкладених до капіталу ДІУ, і 3 млрд грн, отриманих під держгарантії. За словами джерела видання в Рахунковій палаті, в позові ДІУ зазначає, що аудитори Рахункової палати не мають повноважень перевіряти кошти, виділені під держгарантії: "Вони просто тягнуть час, щоб встигнути підготуватися до перевірки. Думаю, судовий розгляд не затягнеться, і аудитори проведуть планову ревізію на початку 2010 р.".