ua en ru

Ґете-Інститут планує розширити культурну співпрацю з Україною

Ґете-Інститут планує розширити культурну співпрацю з Україною Фото: Ґете-Інститут

Загальний бюджет нових проектів у країнах Східної Європи становитиме близько 6 млн євро

Німецький Ґете-Інститут планує розширити культурну співпрацю з Україною. Зокрема запускатиметься низка нових проектів: круглі столи, кінофестивалі, театральні перформенси, повідомляє DW.

"Всесвітня мережа німецьких культурних центрів Ґете-Інститут планує посилити співпрацю з країнами Східної Європи, Африки та Південної Америки. Йдеться про нові культурно-освітні проекти, які допоможуть налагодити діалог та культурний обмін у цих регіонах, а також між ними та Німеччиною. Ці плани керівництво Ґете-Інституту озвучило на прес-конференції у середу, 10 червня, в Берліні", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що з-поміж країн Східної Європи в центрі уваги організації - Україна. За словами речника центрального офісу організації Йорґа Шумахера, загальний бюджет нових проектів у країнах Східної Європи (окрім України, це Білорусь, Грузія, Молдова, Вірменія й Азербайджан) становитиме близько 6 млн євро.

"В країнах "Східного партнерства" ми зближуємо діячів культури та освіти з тим, щоб вони могли обмінятися думками про майбутнє їхніх суспільств. У цих країнах, а також у Росії ми, перш за все, працюємо для того, щоб зміцнювати громадянське суспільство, робити Європу доступнішою та уможливлювати обмін досвідом", - повідомив генеральний секретар Ґете-Інституту Йоганнес Еберт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччина остаточно ратифікувала УА України з ЄС.