ua en ru

Німеччина знизила прогноз зростання ВВП на 2013 р. до 1% через європейську кризу

Німеччина знизила прогноз зростання економіки на 2013 р. до 1% через нестійкість економіки країни, викликану борговою кризою єврозони та уповільненням зростання за межами регіону. Про це повідомляє Reuters.

Міністерство економіки, яке раніше прогнозувало, що зростання ВВП у наступному році складе 1,6%, повідомило також, що зростання цього року досягне 0,8%, а не 0,7%, як очікувалося раніше.

"Німеччина пливе через бурхливі води через європейську суверенну боргову кризу та економічне ослаблення у країнах, що розвиваються, Азії і Латинської Америки", - йдеться в заяві міністра економіки Філіпа Рослера.

Уряд також очікує, що інфляція в цьому році досягне 2%, тоді як у квітневому прогнозі йшлося про 2,3%. Прогноз на 2013 р. не змінився і становить 1,9%.

Міністр економіки відзначив, що ситуація на ринку праці залишається дуже сприятливою, але втрачає активність. Що стосується приватного споживання, то воно, за його словами, далі буде основною підтримкою для зростання.

"Ми досі йдемо шляхом стабілізації в єврозоні, - сказав Рослер. - Ми все ще говоримо про зростання на 1% (до 2013 р.), так що у випадку з Німеччиною мова про кризу не йде".

Читайте також: МВФ залишив прогноз по ВВП України на рівні 3%