ua en ru

Німеччина вважає неприйнятним побиття Тимошенко

Німеччина глибоко стурбована повідомленнями про те, що екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко була побита охоронцями під час її вимушеного перевезення в лікарню "Укрзалізниці" 20 квітня. Про це заявив прес-секретар уряду ФРН Штеффен Зайберт, передає Reuters.

"Якщо ці повідомлення (про фізичну силу) вірні, то така поведінка української влади неприйнятна і абсолютно невідповідна", - сказав він на прес-конференції в Берліні.

"Враховуючи її поганий стан здоров'я ви можете собі уявити, що голодовка матиме серйозні наслідки. Саме тому це важливо, як ніколи, дозволити їй мати відповідну медичну допомогу", - сказав Зайберт. "Пропозиція Німеччини лікувати її залишається в силі", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що омбудсмен Ніна Карпачова вимагає порушити кримінальну справу за фактом насильства над екс-прем'єром Юлією Тимошенко. Карпачова вимагає від генпрокурора відсторонити від виконання обов'язків осіб, причетних до насильства над Тимошенко. Також Карпачова повідомила, що отримала копію заяви Тимошенко про нанесення побоїв.