ua en ru

Німеччина направить Україні безпілотники для моніторингу ситуації на Донбасі

Німеччина готова направити в Україну неозброєні безпілотники для моніторингу ситуації на Донбасі.

Німеччина готова направити в Україну неозброєні безпілотники для моніторингу ситуації на Донбасі, передає Deutsche Welle з посиланням на dpa.

Німеччина готова надіслати в Україну безпілотники для спостереження за припиненням вогню в Східній Україні. У вівторок, 16 вересня, в Україну прибувають 14 солдатів Бундесверу, які перевірять можливість участі безпілотників у місії ОБСЄ, повідомляє Міністерство оборони Німеччини. Німецькі солдати в рамках даного проекту будуть співпрацювати з французькими фахівцями. Окрім експертів, що спеціалізуються на безпілотниках, до складу групи входить також логістичний, технічний та медичний персонал.

Дослідження триватиме від трьох до п'яти днів. Солдати повинні на місці уточнити, скільки працівників необхідно залучити для використання безпілотників типу "Luna", які захисні заходи необхідно провести і яка повинна бути підтримка санітарів і логістики. Дослідження буде проходити під керівництвом і за підтримки ОБСЄ.

Як повідомлялося раніше, міжнародні спостерігачі ОБСЄ планують застосувати для моніторингу на Сході України безпілотні розвідувальні літаки. У понеділок, 15 вересня, міністр закордонних справ Австрії Себастіан Курц заявив, що Австрія планує надати 10 австрійських безпілотників для місії ОБСЄ.