ua en ru

У Німеччині затримали підозрюваного в отруєнні їжі в супермаркетах

У Німеччині затримали підозрюваного в отруєнні їжі в супермаркетах Фото: німецька поліція (bundespolizei.de)

Затримано підозрюваного в організації злочинної схеми з вимагання від супермаркетів грошей

У Німеччині поліція затримала поблизу міста Тюбінген підозрюваного в організації злочинної схеми з вимагання від супермаркетів грошей. Раніше цього тижня підозрюваний отруїв дитяче харчування в одному з супермаркетів у місті Фрідріхсгафен на південному заході ФРН, передає DW.

За інформацією слідства, всередині вересня невідомий відправив керівництву провідних німецьких торговельних мереж, включаючи Aldi, Lidl, Edeka, Rewe, Rossman і DM, електронні листи з вимогою викупу. Як стверджують німецькі ЗМІ, йшлося про десять мільйонів євро.

Зазначено, що аналогічні листи зловмисник також відправив у групи з захисту прав споживачів і навіть в німецьку поліцію. У разі, якщо його вимоги не будуть виконані, злочинець погрожував отруїти продукти харчування в німецьких супермаркетах.

28 вересня стало відомо, що правоохоронні органи федеральної землі Баден-Вюртемберг ведуть розшук вимагача, який отруїв дитяче харчування в супермаркеті у Фрідріхсгафені. В магазині було виявлено баночки з дитячим харчуванням, у які був підмішаний етиленгліколь. Якщо ця токсична рідина потрапить в організм людини, вона може призвести до незворотних змін і навіть до смерті.

За даними слідства, зловмисник погрожував додати етиленгліколь ще до 20 найменувань продукції, призначеної для продажу не лише в магазинах Німеччини, а й за межами країни. Завдяки фотороботу, який був поширений поліцією, ймовірного злочинця вдалося затримати. Після його допиту поліція повідомила, що затриманий є підозрюваним у скоєнні злочину. Очікується, що 30 вересня суд санкціонує його арешт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Хмельницькій області сталося масове отруєння дітей, госпіталізовано 9 школярів.