ua en ru

У Німеччині почали безкоштовне тестування на COVID-19 після повернення в країну

У Німеччині почали безкоштовне тестування на COVID-19 після повернення в країну Фото: пробірка з аналізом на коронавірус (УНІАН)

Зробити тест можна протягом трьох діб

З 1 серпня жителі Німеччини після повернення з інших країн можуть добровільно пройти безкоштовний тест на коронавірус протягом 72 годин. Відповідне розпорядження підписав міністр охорони здоров'я країни Єнс Шпан.

Про це повідомляє DW.

Тести можуть здати всі охочі, в тому числі й ті, хто не має ознак інфікування коронавірусом. Тестування проводяться як в аеропортах, так і в різних закладах охорони здоров'я та в кабінетах лікарів.

Німецька держава в підсумку бере на себе всі витрати, компенсуючи відповідні кошти касам медичного страхування.

Це рішення було прийнято як крок на випередження, щоб не допустити спалаху поширення коронавірусу в період закінчення шкільних канікул, коли багато людей повертаються в Німеччину з відпочинку в інших країнах.

Раніше РБК-Україна писало, що минулого тижня у Німеччині ввели тестування на коронавірус в аеропортах для громадян, які в'їжджають в країну з регіонів з небезпечної епідситуацією.

Також повідомлялося, що у німецькій Баварії унаслідок спалаху коронавірусу на фермі захворіли сезонні робітники з України.