ua en ru

Геращенко заявила про необхідність моніторингу поранень та вбивств журналістів на Донбасі

Геращенко заявила про необхідність моніторингу поранень та вбивств журналістів на Донбасі Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко зазначила, що внесок українських військових журналістів у висвітлення російської агресії є надзвичайним

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко заявила про необхідність моніторингу обстрілів, поранень та вбивств журналістів на Донбасі. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Як Уповноважена президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі зіштовхнулася ось з якою проблемою: в нас й досі не ведеться моніторинг обстрілів журналістів в зоні війни, порушень права журналістів на професію з боку терористів, які обстрілюють українські території", - написала вона.

Геращенко зазначила, що внесок українських військових журналістів у висвітлення російської агресії є надзвичайним, а їх фото і відео будуть ще слугувати доказами в міжнародних судах, під час позовів України проти РФ.

"Неправильно, що й зараз на всіх міжнародних майданчиках ми не піднімаємо тему обстрілів журналістів, поранень і вбивств. Планую це виправити. Я звертаюся до всіх військових журналістів, які потрапляли під обстріли в зоні конфлікту, будь ласка, надайте мені інформацію: де, коли, за яких обставин, якщо є відео, буду дуже вдячна. Ми з МЗС зробимо все від нас залежне, аби донести ці факти в т. ч. до ОБСЄ і РЄ", - додала вона.

Як Уповноважена Президента з мирного врегулювання ситуаціі на Донбасі зіштовхнулася ось з якою проблемою: в нас й досі н...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 7 березень 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за час антитерористичної операції на Донбасі загинули понад 2,3 тис. українських військовослужбовців.