ua en ru

Геращенко розповів деталі про кілера, який стріляв у Осмаєва

Геращенко розповів деталі про кілера, який стріляв у Осмаєва Фото: Антон Геращенко

На думку Геращенка, кілера підготували російські спецслужби

При людині, яка намагалася застрелити обвинуваченого в Росії в підготовці замаху на президента Володимира Путіна Адама Осмаєва, були виявлені українські документи, слідство встановлює справжню особу кілера. Про це у Facebook повідомив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"У кілера при собі виявлено документи громадянина України - Дакара Олександра Венусовича, 1958 року народження. Зараз поліція і спецслужби перевіряють реальність існування такої людини та історію його життя. Вже зараз ми бачимо, що паспорт громадянина України цей чоловік отримав 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт - 15 лютого 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код - 11 лютого 2016 року. Збіг? Не думаю", - зазначив Геращенко.

На його думку, кілер видавав себе за іншу людину та є агентом російських спецслужб.

"Останнє його повернення з РФ було в середині травня. Після чого даний громадянин раптом вирішив зв'язатися з Адамом Осмаєвим та Аміною Окуєвою під виглядом журналіста французької газети Le Mond", - додав Геращенко.

Він також зазначив, що слідство буде розглядати всі версії замаху на Осмаєва, в тому числі чеченський слід і спробу замовного вбивства заздалегідь підготовленим російськими спецслужбами кілером.

"Кілера чекає суд і швидше за все довічне ув'язнення, якщо він не співпрацюватиме зі слідством і не розповість про деталі його вербування та організації замаху на вбивство", - підсумував нардеп.

Очередной террористический акт, организованный с территории Российской Федерации, произошёл только что в Киеве. На эт...

Опубліковано Антоном Геращенком 1 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що життю Осмаєва і кілера нічого не загрожує.