ua en ru

Гепатит А у Харківській області: 41 жителя госпіталізовано

Гепатит А у Харківській області: 41 жителя госпіталізовано Фото: медпрацівниця (kyivcity.gov.ua)

Із них 19 дітей, у тому числі 9 сімейних вогнищ

У Харківській області кількість хворих на вірусний гепатит А у Балаклійському районі зросла до 41 особи. Про це повідомляє прес-центр Головного управління Держпродспоживслужби в області.

"Спалах вірусного гепатиту А у Балаклійському районі триває. Станом на 16.02.2018 зареєстровано 41 випадок захворювання, з них 19 дітей, у тому числі 9 сімейних вогнищ", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що в зв’язку з виявленням відхилень якості води питної з індивідуальних колодязів у селищі Андріївка від нормативних вимог за бактеріологічними та вірусологічними показниками організовано проведення дезінфекції колодязів, для чого використовуються сучасні дезінфекційні засоби. Після проведення дезінфекційних робіт здійснюється відкачування та вивезення води з колодязів. При цьому всі роботи проводяться безкоштовно за рахунок місцевого бюджету.

До того ж, як відзвітували у відомстві, щотижня проводиться комісійне обстеження вигрібних ям у приватних домоволодіннях та з’ясовуються питання щодо вивезення стічних вод із них та наявність договорів.

"Усього з початку роботи групи з 28.11.2018 оглянуто 1925 домоволодінь, оформлено 270 договорів на вивезення стічних вод із ПЖКГ "Андріївське", - доповіли в Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Миколаєві станом на 28 січня 2018 року 44 особи було шпиталізовано з підозрою на гепатит А.