ua en ru

Генсек ООН засудив подвійний теракт, що стався сьогодні в московському метро.

Генеральний секретар Організації об'єднаних націй Пан Гі Мун рішуче засудив подвійний теракт, що відбувся сьогодні в московському метро. Він виразив упевненість, що російська влада "передадасть до рук правосуддя винуватців цього жахливого злочину", йдеться в заяві на офіційному сайті ООН.
Пан Гі Мун також виразив глибокі співчуття сім'ям загиблих, уряду і всім громадянам Російської Федерації, а всім пострадавшим побажав швидкого одужання.
Нагадаємо, відразу два вибухи прогриміли сьогодні вранці в столичному метро. На станції метро "Луб'янка" вибух прогримів о 6:56 мськ, на станції "Парк культури" - о 7:39 мськ. За попередніми даними, вибухи здійснили дві террорістки-смертніци в мить, коли вагони знаходилися біля перону станцій. Оцінки потужності вибуху різняться від 0,3-0,4 кг до 3 кг в тротиловому еквіваленті. За попередніми даними, вибух був проведений при активації так званих "поясів шахідів". В результаті терактів загинули 38 людей. За даними Мінздравсоцразвітія РФ, поранено 72 людини.