ua en ru

Генсек ООН висловив співчуття у зв'язку з терактом в Нью-Йорку

Генсек ООН висловив співчуття у зв'язку з терактом в Нью-Йорку Фото: ООН (un.org)

Генсек заявив, що "глибоко шокований і засмучений" тим, що сталося

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш висловив співчуття жителям Нью-Йорка у зв'язку з терактом. Про це він написав у своєму Twitter.

Так, в повідомленні, поширеному канцелярією генсека, зазначається, що він "глибоко шокований і засмучений" цією трагічною звісткою.

"Генеральний секретар висловлює свої сердечні співчуття і співчуває сім'ям жертв, а також бажає якнайшвидшої поправки пораненим", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виконавець теракту в Нью-Йорку залишив записку з твердженням про те, що діяв в ім'я терористичного угруповання "Ісламська держава".

Згідно з відомостями, 29-річний чоловік у записці стверджував, що діє в ім'я ІД. Записка була виявлена пізніше близько вантажного автомобіля злочинця.

Зловмисник на вантажному автомобілі на швидкості їхав кілька кварталів по виділеній для велосипедистів смузі, розділеної бордюром від проїжджої частини автодороги на західній частині Манхеттена, і тиснув всіх, хто траплявся на шляху. Зловмисник також врізався у шкільний автобус. Коли чоловік виліз з водійської кабіни імовірно зі зброєю в руках, поліція відкрила по ньому вогонь, поранивши в живіт.