ua en ru

Генсек НАТО закликає Росію припинити військові дії

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію припинити військові дії проти України.

Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен закликав Росію припинити військові дії проти України. Про це він заявив сьогодні перед засіданням Північноатлантичної Ради і комісії "Україна-НАТО", повідомляє прес-служба альянсу.

"Я скликав Північноатлантичну Раду через військові дії Росії в Україні. І через погрози Президента Путіна суверенній країні. Те, що Росія робить зараз в Україні йде врозріз з принципами статуту організації Об'єднаних Націй. Це загрожує миру і безпеці в Європі. Росія повинна припинити свої військові дії і погрози", - сказав Расмуссен.

Крім того, він повідомив, що сьогодні будуть обговорюватися наслідки того, що відбувається, для миру і безпеки в Європі, і для відносин НАТО з Росією. Потім відбудеться засідання комісії "Україна-НАТО".

"Україна - наш сусід, і Україна є цінним партнером для НАТО. Ми закликаємо всі сторони невідкладно докласти всі зусилля, щоб уникнути цієї небезпечної ситуації. Зокрема, я закликаю Росію до деескалації напруженості", - підкреслив Расмуссен.