ua en ru

Генсек Amnesty International вимагає знайти вбивць Шеремета

Генсек Amnesty International вимагає знайти вбивць Шеремета Фото: Павло Шеремет (facebook.com pavel.sheremet.9)

Шетті зазначив, що правосуддя досі немає

Генеральний секретар Amnesty International Саліл Шетті закликав українську владу розслідувати вбивство Павла Шеремета, якого підклали вибухівку в машину в Києві. Про це повідомляє Amnesty International.

"Рік з тих пір, як Павло Шеремет був убитий вибухівкою, закладеної в його машину, - і правосуддя досі немає", - написав він у Twitter.

Шетті в Twitter закликав розслідувати вбивство Шеремета.

"Міністерство внутрішніх справ України у листі від 19 травня 2017 повідомило, що досудове розслідування вбивства Шеремета знаходиться під контролем керівництва Національної поліції України", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на велику кількість слідчих дій і масив відпрацьованих відеоматеріалів, слідча група під керівництвом голови Нацполиции досі не змогла ідентифікувати винних у вбивстві.

Зазначено, що слідство не надало переконливих доказів жодної з офіційних версій вбивства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках розслідування вбивства українського журналіста Павла Шеремета допитано 1,8 тис. осіб.

Повідомляється, що до розслідування вбивства Шеремета притягнуто 35 правоохоронців (це слідчі поліції, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ), які переглянули 150 терабайт відеоматеріалів. Разом з тим, на даний момент у слідства немає жодного підозрюваного і, відповідно, нікому не пред'явлено звинувачення.