ua en ru

Генпрокурор США: Таліби керували діями організатора теракту на Таймс-сквер.

Влада США отримала докази причетності бойовиків екстремістського руху "Талібан" до невдалої спроби теракту на головній площі Нью-Йорка - Таймс-сквер, передає РБК з посиланням на Associated Press.
За словами генпрокурора США Еріка Холдера, встановлено, що таліби керували діями організатора теракту і, можливо, надавали фінансову допомогу. Від подальших коментарів генпрокурор утримався. В ході розслідування стало відомо, що швидше за все злочинець діяв за дорученням терористичного угрупування "Техрік-і-Талібан Пакистан" (ТТР), повідомив радник президента США з боротьби з тероризмом Джон Бреннан.
Розслідування проводилося у співпраці з урядом Пакистану. Голова Держдепартаменту США Хілларі Клінтон відзначила поліпшення відносин між урядами двох держав, проте заявила, що Білий дім очікує більшого від Ісламабаду в справі боротьби з терористами на території Пакистану.
Нагадаємо, увечері 1 травня на Таймс-сквер було виявлено та знешкоджено саморобний вибуховий пристрій у припаркованому на площі позашляховику Nissan Pathfinder. Саморобна бомба складалася з двох каністр з бензином, трьох балонів з пропаном, пороху, двох годинникових механізмів, двох батарей, електричних проводів, двох металевих коробок та інших компонентів. Влада Нью-Йорка відзначила, що у разі вибуху його жертвами могли стати сотні людей.